SPeKL Ajankohtaisia 20.12.2012

lähettänyt Mika Soininen 20.12.2012 klo 3.25

1. Pelastuskoiran käyttöönottotarkastajat

SPeKL hallitus päätti kokouksessaan 15.12.12, että Pelastuskoiran käyttöönottotarkastajiksi/ tarkastajakoulutukseen valitaan tässä vaiheessa haku tai jälkioikeudet omaavat Pelastuskoiraliiton testaajat.
Edellytyksenä:
- Tarkastajana (ja hälytysryhmän edustajana) voivat toimia vain hälytysryhmässä aktiivisesti toimivat kokeneet henkilöt. Tarkastusoikeus poistuu mikäli henkilö on ollut yli 5 vuotta poissa hälytysryhmässä.
- Vuoden 2012 kurssilta valmistuneita ei oteta koulutukseen tässä vaiheessa.
- Etusijalla koulutukseen valittaessa ovat testaajat, joilla on sekä haku, että jälkioikeudet

Tarkat resurssit, kuinka monta henkilöä koulutukseen voidaan ottaa eivät vielä tällä hetkellä ole tiedossa.
Koulutuspaikaksi on suunniteltu Hämeenlinnan poliisikoiralaitosta. Koulutus on kaksiosainen ja suoritetaan kahden viikonlopun kursseina. Alustavat päivämäärät ovat seuraavat: Koulutukset vuonna 2013 huhtikuussa 13-14.4 tai 20.-21.4 ja syyskuussa 14.-15.9 tai 21.-22.9.

2. Kuristavan ja puolikuristavan kaulapannan käyttö kokeissa

SPeKL hallitus päätti kokouksessaan 15.12.12: Kuristavan ja puolikuristavan kaulaimen käyttö kielletty SPeKL alaisissa kokeissa ja kaikissa kokeen osioissa. Sääntö ei koske tulevaa Pelastuskoirakon käyttöönottotarkastusta.
Kyseinen sääntö on voimassa 1.1.2013 alkaen
Sääntö lisätään SPeKL koeohjeeseen seuraavan päivityksen yhteydessä. Toistaiseksi sääntö ei ole nähtävissä SPeKL koeohjeessa.

3. Mantrailing Europe luento ja koulutus

SPeKL järjestää Mantrailing Europen kanssa tunnistejälkiluennon 8.3 Pelastuskoiraliiton jäsenille.
Luennoitsijana ovat Gabriella Trautman ja Andy Schweitzer, Mantrailing Europe , Sveitsi. Lisätietoa täältä: http://www.mantrailing-europe.ch/
Luento pidetään 8.3.2013 illalla pääkaupunkiseudulla. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet lähetetään vuoden 2013 alussa.

SPeKL järjestää Mantrailing Europen kanssa tunnistejälkikoulutuksen 9.3-10.3.2013 Pelastuskoiraliiton jäsenille.
Kouluttajina toimivat Gabriella Trautman ja Andy Schweitzer, Mantrailing Europe. Lisätietoa täältä: http://www.mantrailing-europe.ch/
Lisätietoa koulutukseen hakeutumisesta ja hinnoista lähetetään ensi vuoden alussa. Koulutus järjestetään pääkaupunkiseudulla.

4. SPeKL Kouluttajaleiri 2013

SPeKL järjestää vuonna vuotuisen kouluttajaseminaarin sijaan kouluttajaleirin. Leiri järjestetään Jämijärvellä 9.8. - 11.8.2013.
Leirille voivat tänä vuonna osallistua kouluttajien lisäksi SPeKL testaajat. Leirin teemana on Pelastuskoirakon käyttöönottotarkastus.
Leirille voi osallistua oman koiran kanssa.
Leirille ilmoittautumisesta ja ohjelmasta lähetetään tietoa myöhemmin.

5. Vuosikokous ja puheenjohtaja, sihteeripäivät

Vuosikokous pidetään 6.4.2013 Ratamestarinkatu 11,Helsinki
Vuosikokous alkaa klo 14.00
Puheenjohtaja sihteripäivät klo 10.00-14.00
Puheenjohtaja ja sihteeripäivien teemana: Kokeet ja Tapahtumat (kokouksessa pyritään sopimaan yhteisten tapahtumien järjestämisvastuita useammaksi vuodeksi eteenpäin)

6. Suomen Pelastuskoiraliittoon uusi jäsen

Kouvolan Etsintäkoirat ry on hyväksytty Suomen Pelastuskoiraliiton jäseneksi 15.12.2012.
Tervetuloa mukaan!