Pelastuskoiraliiton rakennus- ja raunioetsintäprojekti 2016 - Ilmoittautuminen

lähettänyt Mika Soininen 3.2.2016 klo 3.15   [ 9.2.2016 klo 5.36 päivitetty ]

Pelastuskoiraliiton rakennus- ja raunioetsintäprojekti 2016

Pelastuskoiraliiton valtakunnallisen projektin tavoitteena on lisätä rakennus- ja raunioetsintäkoulutusta koko valtakunnan alueella. Projekti sisältää käytännön koulutuksia, kouluttajaseminaarin ja harjoitus- ja koeviikonloppuja. Koulutukset toteutetaan peko-koulutusalueittain (pohjoinen, etelä, itä ja länsi).

Lisätietoja rakennus- ja raunioprojektista:

Kati Lyytinen, kati.lyytinen@gmail.com, 040 555 9348

Kevään 2016 alueelliset koulutusviikonloput

Koulutus on tarkoitettu koirakoille, joilla on vähintään perusteet        maastoetsinnästä. Tavoitteena on antaa ohjaajalle valmiudet rakennus- ja raunioetsinnän koulutukseen.                                  Kuva: Mikko Koljander
Koulutuksen tavoitteena on myös antaa valmiudet osallistua rauniosopivuus-kokeeseen tai peruskokeeseen. Huomioitavaa on, että rauniokokeissa testataan ääniherkkyys ampumalla, joten osallistuva koira ei voi olla paukkuarka.
Koulutus on käytäntöpainotteinen. Koirien kanssa osallistuvien määrä saattaa koulutuksen järjestelyjen vuoksi olla rajattu. Koulutusta voi kuitenkin tulla rajoituksetta seuraamaan ilman koiraa. Erityisesti yhdistysten kouluttajia otetaan mielellään mukaan seuraamaan. Ilmoittautujille ilmoitetaan koiran mukaan pääsemisestä viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.
Koulutukseen ensisijalla ovat koirakot, joiden yhdistyksessä ei järjestetä omaa rauniokoulutusta tai ole omaa rauniorataa.

Koulutuksen aikana on tarkoitus muodostaa alueelle treeniryhmiä, jotka voivat jatkaa itsenäisesti treenaamista rakennetussa ympäristössä.

Koulutus (2 pv) on osallistujille maksuton. Ruoka-, majoitus- yms. kulut osallistujat kustantavat itse.
Koulutukset järjestetään 30.4.-1.5.2016 (etelä ja länsi) ja 14.-15.5.2016 (itä ja pohjoinen)

Järjestäjinä ja kouluttajina projektissa toimivat Päivi Ikonen, Satu Nuutinen, Reija Stenbäck, John Wedde, Pasi Niemi, Stina Törnblom, Kati Lyytinen, Noora Haukijärvi, Laura Grönfors, Timo-Pekka Palmu.

Ilmoittautumiset 1.-29.2.2016 nettilomakkeella: http://goo.gl/forms/ZG5yFNn6jC

ETELÄ:

Yhdistykset: ESPY, IHEK, ITUPE, KeHä, LASEK, LUP, MYPEKO, PHPK, RasPeko, TETsi, UPK, VRG
Koulutus järjestetään Lahden alueella

Lisätiedot: John Wedde: john.wedde@pelastuskoiraliitto.fi, 040 538 8921

LÄNSI:

Yhdistykset: LPRK, TSE, VSPK, ÅRHK, KarSeE
Koulutus järjestetään Porin alueella

Lisätiedot: Stina Törnblom, stinatornblom@gmail.com, 040 708 5215

ITÄ:

Yhdistykset: ESEK, KEK, KesPek, KOE, KPK, MSPeKo, SAPEKO,
Koulutus järjestetään Jyväskylän alueella
Majoitusmahdollisuus Rantasipi Laajavuoressa hintaan 82€/vrk (1hh) tai 92€/vrk (2hh) sis. mm. aamiaisen.

Lisätiedot: Mikko Koljander: mikko@koljander.fi, 0400 980 532

POHJOINEN:

Yhdistykset: KAPEKO, KuPe, OLPY, OPEKO, OSE, YLPE
Koulutus järjestetään Muhoksen alueella

Lisätiedot: Timo-Pekka Palmu: tppalmu@gmail.com, 040 773 2654

Kouluttajaseminaari 11.-12.6.2016

Aiheena rakennus- ja raunioetsintä
Luentopäivä kaikille jäsenyhdistyksen jäsenille avoin
Lisätietoa kouluttajaseminaarista toimitetaan yhdistyksiin myöhemmin.

Syksyllä 2016 koulutuskertaus- ja koeviikonloppu

15.-16.10.2016 (16.10. rauniokokeita)
Järjestetään peko-koulutusalueittain

Lisätietoa viikonlopusta toimitetaan yhdistyksiin myöhemmin.