Koiranohjaajakoulutuksia Pelastuskoiraliitossa

lähettänyt Mika Soininen 4.9.2014 klo 4.23   [ 3.11.2014 klo 2.19 päivitetty ]

Koiranohjaajakoulutuksia Pelastuskoiraliitossa

SPeKL on aloittamassa kahta uutta koiranohjaajankoulutusta: Pelastuskoiraohjaajan peruskurssia sekä Pelastuskoiraohjaajan jatkokurssia.

Pelastuskoiraohjaajan peruskurssin tavoitteena on antaa pelastuskoiraohjaajille perustietoa Pelastuskoiraliitosta, yhteistyökumppaneista, eri pelastuskoiralajeista sekä niiden harjoittelusta.

Peruskurssin alueelliset koulutukset alkavat vuonna 2015. Niitä järjestetään alueellisesti yhdistysten yhteishankkeina tai yhdistyksen omina koulutuksina ja kouluttajina toimivat yhdistysten Peko-kouluttajat tai alueen liittokouluttajat.

Pelastuskoiranohjaajan jatkokurssin tavoitteena on antaa hälytysryhmiin siirtyville koirakoille tietoa ja valmiuksia hälytyksissä toimimiseen: Kurssilla tutustutaan ja harjoitellaan etsinnän protokollaa sekä perehdytään koiran käyttöön erilaisissa maastoissa tapahtuviin etsintöihin.

Tässä vaiheessa Pelastuskoiraohjaajan jatkokurssille osallistuminen ei vaadi käytyä pelastuskoiraohjaajan peruskurssia.

Jatkokurssin alueelliset koulutukset alkavat vuonna 2015. Jatkokursseja järjestetään yhdistysten omina koulutuksina, Peko-kouluttajakoulutuksen mukaisina aluekoulutuksina tai yhdistysten yhteishankkeena

Uudet koulutukset alkavat marraskuussa 2014 kurssien kouluttajien koulutuksella:

KOULUTTAJAKOULUTUKSET 1.-2.11.2014 JA 15.-16.11.2014 PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI. YHDISTYKSIÄ INFOTAAN UUSISTA KOULUTUKSISTA MAHDOLLISIMMAN PIKAISESTI.

Peruskurssi

Peruskurssin kouluttajiksi tulevat yhdistyksen nimeämät Peko-kouluttajakoulutuksen käyneet henkilöt sekä nykyiset Peko-liittokouluttajat.

Materiaalin esittelytilaisuus järjestetään 1.-2.11.2014, Espoossa. Tilaisuus alkaa lauantaina 1.11. klo 10.00. Tilaisuuden ensimmäinen päivä painottuu teoriaan ja toinen päivä käytännönharjoituksiin. Käytännön harjoituksiin voi osallistua oman koiran kanssa.

Majoitus: Hotelli Hellsten, Porarinkatu 3, 02650, Espoo

Tilaisuus: Tilaisuuden pitopaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Materiaalin esittelytilaisuuteen pyydetään jokaista yhdistystä nimeämään yksi Peko-kouluttajakoulutuksen käynyt henkilö, joka vastaa materiaalin jakamisesta edelleen omassa jäsenyhdistyksessä.

Ruokailu, majoitus, tilaisuus on osallistujille maksuton.

Yhdistyksiä pyydetään nimeämään edustajansa Koiranohjaajan peruskurssin materiaalin esittelytilaisuuteen 19.10.2014 mennessä osoitteeseen spekl@pelastuskoiraliitto.fi .

Laita ilmoittautumiseen: osallistujan yhdistys, nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ruoka-allergiat, tarvitseeko majoitusta pe-su vai la-su tai tarvitseeko majoitusta ollenkaan, onko koira mukana, huonekaveritoive.

Ilmoittautuneille ilmoitetaan tarkempi ohjelma ennen tilaisuutta.

Jatkokurssi

Jatkokurssin kouluttajiksi tulevat yhdistysten nimeämät kouluttajat. Kouluttajaksi hakeutuvalta toivotaan kokemusta toimimisesta hälytysryhmässä koiranohjaajana, mutta mielellään kokemusta myös apuohjaajana / kartturina.

Koulutus järjestetään 15.-16.11.2014, Espoossa. Tilaisuus alkaa lauantaina 15.11. klo 10.00.  Koulutus sisältää sekä teoriaa että käytännönharjoituksia. Ruokailu, majoitus, koulutus on osallistujille maksuton.

Majoitus: Hotelli Hellsten, Porarinkatu 3, 02650, Espoo

Koulutus: Koulutuspaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Yhdistyksiä pyydetään nimeämään ehdokkaansa puoltojärjestyksessä Koiranohjaajan jatkokurssin kouluttajiksi 19.10.2014 mennessä lähettämällä hakemus spekl@pelastuskoiraliitto.fi

Kouluttajia tullaan nimeämään noin 1-5/yhdistys.

Laita ilmoittautumiseen: osallistujan yhdistys, nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ruoka-allergiat, tarvitseeko majoitusta pe-su vai la-su tai tarvitseeko majoitusta ollenkaan, huonekaveritoive.

Ilmoittautuneille ilmoitetaan tarkempi ohjelma ennen tilaisuutta.